Konu
:
Hatay Usulü Ciğer Tava
Yalnız Mesajı Göster
Hatay Usulü Ciğer Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hatay Usulü Ciğer Tava
Hatay Usulü Ciğer Tava Tarifi - Hatay Usulü Ciğer Tava Yapılışı - Hatay Usulü Ciğer Tava Nasıl Yapılır - Hatay Usulü Ciğer Tava Malzemeleri
MALZEMELER
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı kimyon
1/2 demet maydanoz
1 adet koyun karaciğeri
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 Çay kaşığı pul biber
ZERZAVET MALZEMELERİ
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
Toz biber
Tuz
YAPILIŞI
Ciğerin zarı ayıklandıktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde kesilip tuzlanır
Una bulanıp silkelenerek fazla unları alındıktan sonra bir tavada kızdırılmış olan yağa atılır
Hızlı ateşte kızartılıp tabağa alınır
Üzerine kimyon, pul biber ve ince kıyıImış maydanoz serpilerek hazırlanan zerzevatla servis edilir
Zerzevatın yapımı: Soğan, piyaz şeklinde doğranır, üzerine tuz, toz biber ve sumak eklenip karıştırılır
İnce doğranmış maydanoz da eklenerek harmanlanır
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul