Yalnız Mesajı Göster

Hatay Usulü Ciğer Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Usulü Ciğer Tava



Hatay Usulü Ciğer Tava Tarifi - Hatay Usulü Ciğer Tava Yapılışı - Hatay Usulü Ciğer Tava Nasıl Yapılır - Hatay Usulü Ciğer Tava Malzemeleri

MALZEMELER

1 çay bardağı un

1 çorba kaşığı kimyon

1/2 demet maydanoz

1 adet koyun karaciğeri

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 Çay kaşığı pul biber

ZERZAVET MALZEMELERİ

1 adet kuru soğan

1/2 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı sumak

Toz biber

Tuz


YAPILIŞI

Ciğerin zarı ayıklandıktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde kesilip tuzlanır Una bulanıp silkelenerek fazla unları alındıktan sonra bir tavada kızdırılmış olan yağa atılır Hızlı ateşte kızartılıp tabağa alınır Üzerine kimyon, pul biber ve ince kıyıImış maydanoz serpilerek hazırlanan zerzevatla servis edilir


Zerzevatın yapımı: Soğan, piyaz şeklinde doğranır, üzerine tuz, toz biber ve sumak eklenip karıştırılır İnce doğranmış maydanoz da eklenerek harmanlanır



Hatay Valiliği

Antakya Mutfağı - Süheyl Budak

Alıntı Yaparak Cevapla