Konu
:
Ankara Usulü Paça Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Ankara Usulü Paça Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ankara Usulü Paça Çorbası
Ankara Usulü Paça Çorbası Tarifi - Ankara Usulü Paça Çorbası Yapılışı - Ankara Usulü Paça Çorbası Nasıl Yapılır - Ankara Usulü Paça Çorbası Malzemeleri
MALZEME LİSTESİ
6 adet koyun veya kuzu veya keçi ayağı
8-9 su bardağı su
1 baş orta boy soğan
3 adet sivribiber
6 diş sarmısak
1 kase yoğurt
1 su bardağı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
YAPILISI
Öncelikle ayaklar ateş üzerinde ütülür, tırnakları bıçak yardımıyla çıkarılır, tırnak arasındaki kıl torbaları alınır
(Bu işlem kasaba da yaptırılabilir
)
Kaynar suyla iyice yıkanır, orta kısımlarından kırılarak tencereye konulur ve 8-9 bardak suyla pişmeye bırakılır
Pişerken kokusu gitsin diye sarmısak, soğan, sivribiber ve bol su ilave edilerek, yumuşayıncaya kadar iyice pişirilir
Ateşten alınmadan önce tuzu ilave edilir
Servis yapılırken yanında sarmısaklı yoğurt ya da sarmısaklı, sirkeli, kırmızıbiberli sos tercih edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul