Konu
:
Hatay Usulü Kelle Paça
Yalnız Mesajı Göster
Hatay Usulü Kelle Paça
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hatay Usulü Kelle Paça
Hatay Usulü Kelle Paça Tarifi - Hatay Usulü Kelle Paça Yapılışı - Hatay Usulü Kelle Paça Nasıl Yapılır - Hatay Usulü Kelle Paça Malzemeleri
MALZEMELER (4 Kişilik)
1 adet koyun kellesi
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet paça (koyun ayağı)
1 çorba kaşığı pul biber
3 litre su
4 diş sarımsak
3 adet limon suyu
YAPILIŞI
Koyun kellesi ve paçalar temizlenir
Kaynamaya başlayan suya bırakılarak güzelce haşlanır
Haşlandıktan sonra tencereden alınarak etler kemiklerinden ayıklanıp bir kenara alınır
(Kellede beyin olmaması gerekir)
Haşlama suyu ayrı bir kapta tutulur
Yeni bir tencerede tereyağı eritilir
Üzerine sarımsaklar konulur
Bir iki karıştırdıktan sonra haşlama suyundan bir litre kadar alınarak yağın üzerine dökülür
Üstüne ayıklanmış kelle paçalar eklenerek bir taşım kaynatılır
Üzerine pul biber eklenerek servise alınır
İsteğe bağlı olarak limon suyu eklenir
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul