Yalnız Mesajı Göster

Defneli Beyin Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Defneli Beyin Tava



Defneli Beyin Tava Tarifi - Defneli Beyin Tava Nasıl Yapılır - Defneli Beyin Tava Malzemeleri



Defneli Beyin Tava


2 dana beyni

haşlamak için:

1 tatlı kaşığı tuz

1 soğan (dörde bölünmüş)

1 defne yaprağı

2 dal maydanoz

1/2 kahve fincanı sirke

4 su bardağı su

kızartmak için:

1/2 su bardağı un

3 yumurta

1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber

1/2 su bardağı çiçek yağı


Beyinleri 10 dakika buzlu suda bekletin Sudan çıkarın, zarlarını soyun Haşlama malzemesini bir tencereye koyup kaynatın Beyinleri içine atın, 10 dakika haşlayın Ateşten alın, su soğuyuncaya kadar beyinleri tencereden çıkarmayın Daha sonra beyinleri alın, ince olmayan dilimlere ayırın Tuzlayıp biberleyin Rende peyniri üstüne serpin, elinizle hafifçe bastırarak peynirin beyin dilimlerine yapışmasını sağlayın Unlayın, çırpılmış yumurtayı batırın Kızgın yağda ikişer dakika alt ve üstünü kızartın


Alıntı Yaparak Cevapla