Yalnız Mesajı Göster

Koç Yumurtası İzgara

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koç Yumurtası İzgara



Malzemeler:
  • 20 Sığır Dili Dilimi (ince kesilmiş)
  • 45 gr Margarin (3 çorba kaşığı)
  • 250 gr Mantar (temizlenip dilimlenmiş)
  • 1 1/2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
  • 150 gr Et Suyu (3/4 su bardağı)
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Kahve Kaşığı Karabiber
  • 50 gr Konyak (1/4 su bardağı)



HAZIRLANIŞI :
  • Hazırlanması kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis edebilirsiniz
  • Büyük ve derin bir tavada yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca mantarları ekleyip ara sıra karıştırarak pişiriniz
  • Tavayı ateşten alıp, tahta kaşıkla eritilmiş mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırınız
  • Tavayı yeniden ateşe oturtup yavaş yavaş et suyunu katınız; karışımı pürtüksüz olana kadar karıştırınız Devamlı karıştırarak tuz, karabiber ve konyağı katınız
  • Dil dilimlerini tavaya koyup sosa iyice bulayınız Ateşin altını kısıp, arasıra karıştırarak 15-20 dakika, dilimler iyice ısınıp, sos koyulaşıncaya kadar pişiriniz
  • Tavayı ateşten alıp, içindekileri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis edinizAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla