Konu
:
Mantarlı Dana Ciğeri
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Dana Ciğeri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Dana Ciğeri
Mantarlı Dana Ciğeri Tarifi - Mantarlı Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir - Mantarlı Dana Ciğeri Yapılışı
Malzemeleri
600 Gr Dana Ciğeri
80 Gr Sıvı Yağ
20 Gr Un
30 Gr Kurutulmuş Mantar
1 Adet Kuru soğan
1 Demet Maydanoz
2 Su Bardağı Et Suyu
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Tuz
Hazırlanışı
Ciğerin üstünü saran zarı mümkün olduğu kadar çıkardıktan sonra bol akarsuda yıkayıp kurutun ve birer santim kalınlığında dilimlere doğrayın
Yağı bir tavaya koyup kızdırın
Ciğerleri içine aktarın ve kuvvetli ateşte önce bir yanlarını, sonra öbür yanlarını kızartın
(ciğeri sertleşmemesi için beş dakikadan fazla ateşte tutulmamalıdır)
Ciğeri tavadan çıkarırken tuz ve karabiber ekleyin
Soğanı rendeleyin
Ciğerlerin pişirilmesi sona erince artan yağın içine atıp pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanın rengi dönünce tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırarak unu tavaya aktarın ve unla soğanı iyice birbirine karıştırın
Kıyılırcasına ince doğranmış mantarları katın
Tahta kaşıkla karıştırarak mantarları bir-iki dakika kavurduktan sonra sıcak et suyunu ilave edin
Salçayı koyulaşıncaya kadar ateşte tutun
Salça koyulaşınca önceden yıkanıp kıyılmış olan maydanozu serpin, karıştırıp servis tabağınıdaki ciğerlerin üstüne dökün ve hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul