Konu
:
Malatya Usulü Kelle Paça
Yalnız Mesajı Göster
Malatya Usulü Kelle Paça
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Malatya Usulü Kelle Paça
Malatya Usulü Kelle Paça Tarifi - Malatya Usulü Kelle Paça Yapılışı - Malatya Usulü Kelle Paça Nasıl Yapılır - Malatya Usulü Kelle Paça Malzemeleri
Kesilmiş hayvanın kafa derisi yüzülür
Yüzülen kafa bir demir parçasına ya da “aktaraç” takılarak ateşte ütülür
Sonra ateşte kızartılan maşa ile dağlanır
Bu işlemden sonra parçalanan kelle suda pişirilir
Ayrıca hayvanın bumbarı temizlenir, akşamdan sabaha kadar suda bekletilir
Sonra bir tencereye alınarak pişirilir ve pişince de bıçakla ufak parçalar halinde doğranır
Pişmiş olan kelle ile bumbar bir kazana konulur
Üzerine kellenin suyu eklenir
Dövülmüş sarımsak katılır ve kaynatılır
Ocaktan indirilir
Üzerine yufka ekmek doğranarak yenilir
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul