Yalnız Mesajı Göster

Malatya Usulü Kelle Paça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malatya Usulü Kelle Paça



Malatya Usulü Kelle Paça Tarifi - Malatya Usulü Kelle Paça Yapılışı - Malatya Usulü Kelle Paça Nasıl Yapılır - Malatya Usulü Kelle Paça Malzemeleri

Kesilmiş hayvanın kafa derisi yüzülür Yüzülen kafa bir demir parçasına ya da “aktaraç” takılarak ateşte ütülür Sonra ateşte kızartılan maşa ile dağlanır Bu işlemden sonra parçalanan kelle suda pişirilir

Ayrıca hayvanın bumbarı temizlenir, akşamdan sabaha kadar suda bekletilir Sonra bir tencereye alınarak pişirilir ve pişince de bıçakla ufak parçalar halinde doğranır

Pişmiş olan kelle ile bumbar bir kazana konulur Üzerine kellenin suyu eklenir Dövülmüş sarımsak katılır ve kaynatılır Ocaktan indirilir Üzerine yufka ekmek doğranarak yenilir


Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alıntı Yaparak Cevapla