06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Patlıcan Paçası
Etli Patlıcan Paçası Tarifi - Etli Patlıcan Paçası Yapılışı - Etli Patlıcan Paçası Nasıl Yapılır - Etli Patlıcan Paçası Malzemeleri
Malzeme
- 500 gram biftek
- 3 adet patlıcan
- 5 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı sıvı Sana
- 2 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 su bardağı et suyu
- Tuz ve karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
- Sosu için:
- 4 yemek kaşığı sıvı Sana
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlanışı
Biftek dilimlerini ortadan ikiye kesiniz
Sivri biberlerin, tohumlarını çıkardıktan sonra halka halka doğrayınız
Sarımsakları kıyınız
Domateslerin kök kısımlarını çıkarıp, küp küp doğrayınız
Patlıcanları, alacalı soyup, küp küp doğradıktan sonra, acısının çıkması için tuzlu suda bekletip, iyice suyunu sıktıktan sonra kızgın yağda kızartıp, havlu kâğıt yaydığınız bir tabağa çıkarıp, fazla yağını alınız
Yayvan bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı Sana'yı koyup, kızdırınız
İçine biftekleri koyup, her iki tarafını iyice kızarttıktan sonra, ısıya dayanıklı bir fırın kabına alınız
Ayrı bir tencerenin içine 3 yemek kaşığı sıvı Sana koyup, kızdırınız
İçine doğranmış sivri biberleri ve sarımsakları ilave edip, kavurunuz
Daha sonra içine sirkeyi ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra doğranmış domatesleri ve tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika kaynatınız
En son olarak içine 1 su bardağı et suyunu ilave edip, kısık ateşte sebzeler kıvamına gelinceye kadar pişiriniz
Küçük bir tencerenin içersine, 4 yemek kaşığı sıvı Sana koyup, kızdırınız
Kızgın yağa 2 yemek kaşığı un ilave edip, unun kokusu çıkana kadar kavurunuz
Un pişince, devamlı karıştırarak 2 su bardağı et suyunu ilave edip, tuz ve karabiber, kırmızı pul biber ve kekik ile baharatlandırdıktan sonra sos kıvamına gelene kadar kaynatınız
Bifteklerin üzerine sırası ile kızarmış patlıcanları, domatesli sosu ve meyaneli sosu dökünüz
Önceden 200 derece de ısıttığınız fırında 20 dakika üzeri kabuk tutuna kadar pişiriniz
|
|
|