Yalnız Mesajı Göster

Rumeli Tavuk Paçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rumeli Tavuk Paçası



Rumeli Tavuk Paçası Tarifi - Rumeli Tavuk Paçası Yapılışı - Rumeli Tavuk Paçası Nasıl Yapılır - Rumeli Tavuk Paçası Malzemeleri

Malzeme:

1 adet tavuk

3 adet yufka

3 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı un

4 bardak tavuk suyu

Karabiber

Tuz

1 bardak su

3 diş sarmısak

4 çorba kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı pul biber


Yapılışı:

Tavuğu yıkayıp haşladıktan sonra bir borcamı yağlayıp birinci yufkayı yayın Tavukları üzerine didikleyip kenara taşanları üzerine kapatın İkinci yufkaya da aynı işlemi yapın 3 yufkayı en üstüne serip böreği dilimleyin 1,5 bardak tavuk suyunu üzerine gezdirip 175 derecede 45 dakika pişirin Çıkınca üzerine bir bardak tavuk suyu gezdirin

Sos: 3 kaşık un, 3 kaşık yoğurt, sarmısak, karabiber, tuz, 1 bardak su, 2 bardak tavuk suyunu önce güzelce çırpıp sonra pişirin Tabağa koyduğunuz börek dilimlerinin üzerine dökün Tereyağını eritin Pul biberi ilâve edip, böreğin üstüne gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla