Konu
:
Rumeli Tavuk Paçası
Yalnız Mesajı Göster
Rumeli Tavuk Paçası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rumeli Tavuk Paçası
Rumeli Tavuk Paçası Tarifi - Rumeli Tavuk Paçası Yapılışı - Rumeli Tavuk Paçası Nasıl Yapılır - Rumeli Tavuk Paçası Malzemeleri
Malzeme:
1 adet tavuk
3 adet yufka
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı un
4 bardak tavuk suyu
Karabiber
Tuz
1 bardak su
3 diş sarmısak
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Tavuğu yıkayıp haşladıktan sonra bir borcamı yağlayıp birinci yufkayı yayın
Tavukları üzerine didikleyip kenara taşanları üzerine kapatın
İkinci yufkaya da aynı işlemi yapın
3
yufkayı en üstüne serip böreği dilimleyin
1,5 bardak tavuk suyunu üzerine gezdirip 175 derecede 45 dakika pişirin
Çıkınca üzerine bir bardak tavuk suyu gezdirin
Sos: 3 kaşık un, 3 kaşık yoğurt, sarmısak, karabiber, tuz, 1 bardak su, 2 bardak tavuk suyunu önce güzelce çırpıp sonra pişirin
Tabağa koyduğunuz börek dilimlerinin üzerine dökün
Tereyağını eritin
Pul biberi ilâve edip, böreğin üstüne gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul