Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Başı Çullama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Başı Çullama



Kuzu Başı Çullama Tarifi - Kuzu Başı Çullama Nasıl Yapılır - Kuzu Başı Çullama Malzemeleri


Kuzu Başı Çullama


4 kişilik

3 adet yufka

1 kuzu başı

Birkaç çorba kaşığı tereyağı veya margarin

2-3 diş sarmısak


Kuzu başını yeterince su ilave ederek haşlayın Bir kenara koyun

Yufkaları orta boy bir fırın tepsisine büzüştürerek yerleştirin Tepsiyi fırına verip, üstleri iyice pembeleşene dek kızartın

Kızaran yufkaların üzerine kemiklerinden ayrılmış ve küçültülerek doğranmış kuzu başı etlerini, beynini ve dilini yerleştirin

Kalan haşlama kelle suyuna sarımsakları döverek ilave edin Bu suyu süzgeçten geçirin ve yufkaların üzerine çıkacak şekilde tepsiye boca edin

Alıntı Yaparak Cevapla