Yalnız Mesajı Göster

Akciğer Yemekleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akciğer Yemekleri



akciğer yahnisi tarifi - akciğer yahnisi nasıl yapılır
Malzemeler:


1 akciğer

1 çorba kaşığı kekik

3 adet soğan

Karabiber,tuz

çay bardağı zeytinyağı

1 demet dereotu

adet domates

6 su bardağı su


Yapılışı:


Akciğerlerin beyaz kısımları bıçakla temizlenip, fındık büyüklüğünde doğranır Tencereye doğranmış ciğerleri 6 su bardağı su ve tuz konularak haşlanmaya bırakılır Ciğerler yumuşayınca ateşten alınıp, suyu süzdürülür


Soğanların kabuğu soyulup, piyaz şeklinde doğranır Tencereye sıvıyağ ve doğranmış soğan konulup, kavrulur Haşlanmış ciğerler bıçakla incecik kıyılarak , tencereye ilave edilir


Bir miktar kavurduktan sonra doğranmış domates, tuz, kekik, kırmızıbiber, karabiber katılıp karıştırılır 2 su bardağı sıcak su, doğranmış dereotu ilave edilip, pişirilir Akciğerler iyice yumuşaymca ateşten alınıp, sıcak olarak servis yapılır


alıntı

Akciğer Nasıl Pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla