Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Tavuk Cigeri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Tavuk Cigeri



Mantarli tavuk cigeri nasıl pişirilir - tavuk cigeri nasıl pişirilir - Mantarı tavuk cigeri tarifi - Mantarı tavuk cigerinin yapılışı



Malzemeler:

400 Gr tavuk ciğeri

200 Gr taze mantar

1 Çorba kaşığı domates salçası

½ Su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)

1 Adet kuru soğan

2 Çorba kaşığı tereyağ (damak zevkinize göre miktarını ayarlayınız)

Tuz

Karabiber

Yapılışı:


Ciğerleri yıkayın, havlu kağıt üzerine alıp kurulayın

Tuz ve biber serpip iyice karıştırın

Bir tavada tereyağını eritin

Doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun

Mantarları yıkayın ve büyük parçalara ayırın

Soğana ilave edin

Orta ateşte pişirin

Başka bir tavada kalan tereyağını eritin, ciğerleri tavaya alın

Yüksek ateşte pişirin

Piştikten sonra mantar-soğan karışımı, beyaz şarap ve salçayı ilave edin

Bir kaç dakika suyunu çekene kadar pişirin

Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla