Konu
:
Yufkalı Kuzu Başı
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Kuzu Başı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Kuzu Başı
Yufkalı Kuzu Başı Tarifi - Yufkalı Kuzu Başı Nasıl Yapılır - Yufkalı Kuzu Başı Malzemeleri
Yufkalı Kuzu Başı
3 adet yufka
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuzu başı
1 su bardağı haşlama suyu
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Kuzu başı düdüklü tencereye konur
Kapağı kapatılır, kaynama noktasına geldikten sonra 45 dakika haşlanır
Tepsi yağlanır, yufkalar üst üste buruşturarak yerleştirilir
Üzerine tereyağı gezdirilir
190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Bu arada haşlanan baş, kemiklerinden ayrılır ve büyük parçaları doğranır
Su, haşlama suyu, tuz ve un karıştırılır
Fırından çıkan yufkanın üzerine gezdirilir
Daha sonra ayıklanan baş yufkaya yerleştirlir
Tekrar fırına verilir
15 dakika kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul