Konu
:
İspanaklı Beyin
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Beyin
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Beyin
Ispanaklı Beyin Tarifi - Ispanaklı Beyin Yapılışı - Sakatat Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları - Sakatat Beyin Tarifleri
500 gr
ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağ
6 adet koyun beyni
100 gr
tereyağ
1/2 adet limon
Yeterince tuz
Biber
YAPILIŞI
Beyinleri soğuk suya koyunuz
Üzerindeki ince zarı soyunuz
Unutmayın ancak taze beyinin zarı soyulur
Bir tencereye, su koyup, biraz kereviz, havuç, soğan, maydanoz ile birlikte haşlayınız
Kendi suyunda soğutup, parçalanmadan çıkarınız
Bir tepsiye bütün bütün diziniz
100 gr
tereyağına 3 kaşık su ve 1/2 limon suyu sıkıp, ateşte kaynatınız
Tuz ve karabiber ilave edip, tepsideki beyinlerin üzerine dökünüz
20-25 dakika pişiriniz
Öte yandan ıspanakları iyice ayıklayıp haşlayınız
Bir çorba kaşığı tereyağ ile karıştırıp püre makinesinden geçiriniz
Tuzunu, biberini ekip ıspanak pürenizi yapınız
Bir servis tabağına hazırladığınız bu püreyi koyup aralarına dilimlediğiniz fırında pişmiş beyinleri yerleştiriniz
Üstüne beyinlerin piştiği suyu dökünüz
Sıcak sıcak ikram ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul