Konu
:
Bumbar
Yalnız Mesajı Göster
Bumbar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bumbar
Bumbar Tarifi - Bumbar Nasıl Yapılır - Bumbar Malzemeleri
Önceden temizlenmiş tuzlanarak kurutulmuş veya taze olarak itina ile temizlenmiş kalın bağırsakların bir ucu dikilir
Yıkanmış ıslak pirinç karabiber maydanoz ve kıyma (elle ince doğranmış et) karıştırılarak bağırsak içine doldurulur
30-40 Cm olacak şekilde öbür ucu da dikilir
Bağırsağın hava almasını sağlamak için çeşitli yerlerinden şişle delik açılır ve kazanda ılık su içine bırakılır
Bir buçuk saat kadar kaynatılarak pişirilir
Bağırsaklar dolgun vaziyete geldiği zaman ateşten indirilir
Kaynar sudan alınan Bumbar’lar geniş bir kabın içine konur ve üstü bir bezle örtülerek 20 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul