Konu: Bumbar
Yalnız Mesajı Göster

Bumbar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bumbar



Bumbar Tarifi - Bumbar Nasıl Yapılır - Bumbar Malzemeleri


Önceden temizlenmiş tuzlanarak kurutulmuş veya taze olarak itina ile temizlenmiş kalın bağırsakların bir ucu dikilir Yıkanmış ıslak pirinç karabiber maydanoz ve kıyma (elle ince doğranmış et) karıştırılarak bağırsak içine doldurulur 30-40 Cm olacak şekilde öbür ucu da dikilir Bağırsağın hava almasını sağlamak için çeşitli yerlerinden şişle delik açılır ve kazanda ılık su içine bırakılır Bir buçuk saat kadar kaynatılarak pişirilir Bağırsaklar dolgun vaziyete geldiği zaman ateşten indirilir Kaynar sudan alınan Bumbar’lar geniş bir kabın içine konur ve üstü bir bezle örtülerek 20 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla