Yalnız Mesajı Göster

Ciğer Sarması 1

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Sarması 1



Ciğer Sarması Tarifi - Ciğer Sarması Nasıl Yapılır - Ciğer Sarması Malzemeleri



Malzemeler:

500gr Kuzu ciğeri

Yarım su bardağı pirinç

50grdolmalık fıstık

50grkuş üzümü

2 su bardağı su

3 tane orta boy soğan

4 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım demet maydanoz ve dereotu


2 tane kuzu iç gömleği

Yeterince tuz

Bir tatlı kaşığı kekik

Bir tatlı kaşığı çörekotu

karabiber

kırmızı pul biber

şeker

Üzerine sürmek için bir yemek kaşığı yoğurt

Bir yemek kaşığı domates salçası

2adet yumurta



YAPILIŞI:

Önce ilk suya kuzu gömlekleri konulur bekletilir

Yağın yarısıyla küçük kareler şeklinde(tavla zarı gibi) doğranmış ciğerler kavrulur Bir kenarda bekletilir

Kalan yağ ile küçük küçük doğranmış soğanlar kavrulur Pirinç, fıstık, çörekotu, kekik, maydanoz dereotu,

Şeker, karabiber, kırmızı pul biber sırayla soğana ilave ederek hafifçe kavrulur Bir su bardağı su katılarak

Pişmesi ve demlenmesi sağlandıktan sonra kavrulmuş çiğerlerle karıştırılır10dak Dinlendirdikten sonra

Ilık suda bekletilmiş kuzu gömleğini istenilen büyüklükte parçalara ayırarak uygun bir kâseye yayıp içine

Hazırlanan harçtan koyarak bohça gibi sararak tepsiye ters olarak konulur

Üzerine bir kaşık salça ve yoğurt iki yumurtanın çırpılmasıyla yapılan karışım sürülür, tepsiyse bir su bardağı su

dökülerek orta sıcaklıkta fırında 20dkpişirilir Sıcak servis yapılır


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla