Konu
:
Ciğer Sarması 1
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Sarması 1
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Sarması 1
Ciğer Sarması Tarifi - Ciğer Sarması Nasıl Yapılır - Ciğer Sarması Malzemeleri
Malzemeler:
500gr
Kuzu ciğeri
Yarım su bardağı pirinç
50gr
dolmalık fıstık
50gr
kuş üzümü
2 su bardağı su
3 tane orta boy soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz ve dereotu
2 tane kuzu iç gömleği
Yeterince tuz
Bir tatlı kaşığı kekik
Bir tatlı kaşığı çörekotu
karabiber
kırmızı pul biber
şeker
Üzerine sürmek için bir yemek kaşığı yoğurt
Bir yemek kaşığı domates salçası
2adet yumurta
YAPILIŞI:
Önce ilk suya kuzu gömlekleri konulur bekletilir
Yağın yarısıyla küçük kareler şeklinde(tavla zarı gibi) doğranmış ciğerler kavrulur
Bir kenarda bekletilir
Kalan yağ ile küçük küçük doğranmış soğanlar kavrulur
Pirinç, fıstık, çörekotu, kekik, maydanoz dereotu,
Şeker, karabiber, kırmızı pul biber sırayla soğana ilave ederek hafifçe kavrulur
Bir su bardağı su katılarak
Pişmesi ve demlenmesi sağlandıktan sonra kavrulmuş çiğerlerle karıştırılır
10dak
Dinlendirdikten sonra
Ilık suda bekletilmiş kuzu gömleğini istenilen büyüklükte parçalara ayırarak uygun bir kâseye yayıp içine
Hazırlanan harçtan koyarak bohça gibi sararak tepsiye ters olarak konulur
Üzerine bir kaşık salça ve yoğurt iki yumurtanın çırpılmasıyla yapılan karışım sürülür, tepsiyse bir su bardağı su
dökülerek orta sıcaklıkta fırında 20dk
pişirilir
Sıcak servis yapılır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul