Yalnız Mesajı Göster

Böbrek Tereyağlı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böbrek Tereyağlı



Böbrek Tereyağlı Tarifi - Böbrek Tereyağlı Nasıl Yapılır - Böbrek Tereyağlı Malzemeleri




MALZEMELER

12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip 1 cm eninde dilimlenmiş)

30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)

2 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap

1 Çorba Kaşığı Limon Suyu

1 Çay Kaşığı Acı Hardal

1 Kahve Kaşığı Karabiber

1 Kahve Kaşığı Şeker



HAZIRLANIŞI

Tereyağlı böbreğin pişme süresi çok kısa olduğundan, yemek sırasında bile hazırlanabilir Tereyağlı böbrekleri patates püresi ile servis edebilirsiniz

Büyükçe bir tavayı 3 dakika orta ateşte kızdırınız Yağı tavaya koyup, tavayı çevirerek yağın tavanın her tarafına yayılmasını sağlayınız Böbrek dilimlerini ekleyip, devamlı karıştırarak 5 dakika pişiriniz

Beyaz şarap ve limon suyunu katıp hardal, karabiber ve şekeri ekleyiniz

2 dakika daha, devamlı karıştırarak pişiriniz

Tavayı ateşten alıp hemen servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla