Konu
:
Hardal Soslu Böbrek
Yalnız Mesajı Göster
Hardal Soslu Böbrek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hardal Soslu Böbrek
Hardal Soslu Böbrek Nasıl Yapılır - Hardal Soslu Böbrek Tarifi - Fransız usulü Böbrek
MALZEMELER
5 Dana Böbreği (yağları temizlenip dilimlenmiş)
120 gr Margarin (1/2 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
6 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış)
100 gr Sek Vermut (1/2 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
2 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
YAPILIŞ TARİFİ
Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir
Potates püresi ve kızarmış
soğanla birlikte servis edilir
Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz
Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız
Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık
tutunuz
Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7
dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız
Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi
birbirine karıştırınız
Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve
devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz
Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz
Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar
pişirdikten sonra, servis ediniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul