Yalnız Mesajı Göster

Hardal Soslu Böbrek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hardal Soslu Böbrek



Hardal Soslu Böbrek Nasıl Yapılır - Hardal Soslu Böbrek Tarifi - Fransız usulü Böbrek


MALZEMELER


5 Dana Böbreği (yağları temizlenip dilimlenmiş)

120 gr Margarin (1/2 su bardağı)

1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ

6 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış)

100 gr Sek Vermut (1/2 su bardağı)

1 Çorba Kaşığı Limon Suyu

2 Çorba Kaşığı Hardal

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Kahve Kaşığı Karabiber

1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)


YAPILIŞ TARİFİ


Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir Potates püresi ve kızarmış

soğanla birlikte servis edilir


Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz

Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız

Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık

tutunuz


Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7

dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız


Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi

birbirine karıştırınız


Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve

devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz


Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz

Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar

pişirdikten sonra, servis ediniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla