Konu
:
Çin Usulü Mantarlı Yürek
Yalnız Mesajı Göster
Çin Usulü Mantarlı Yürek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Usulü Mantarlı Yürek
Mantarlı Yürek Tarifi - Mantarlı Yürek Yapılışı - Mantarlı Yürek Nasıl Yapılır - Mantarlı Yürek Malzemeleri
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
600 gram süt danası yüreği, veya koyun yüreği
200 gram kültür mantarı,
2 dolmalık biber,
50 gram un,
2 çorba kaşığı soya yağı,
yeteri kadar tuz ve yer fıstığı yağı
Yapımı: Mantarların saplarındaki topraklı bölümü kesip attıktan sonra nemli ve temiz bir çuval parçasıyle bunların zarlarını gidermeli ve içinde bir - iki kaşık yer fıstığı yağı bulunan ateşteki bir kuşaneye dilimlemeli
Tahta kaşıkla karıştırarak bu mantarları kavurmalı
Dolmalık biberleri yıkayıp ortadan ikiye kesmeli
içlerindeki çekirdek ve çekirdek yataklarını çıkarmalı, tekrar yıkayıp bu defa daha küçük parçalara doğramalı
Bir küçük tavaya bir - iki kaşık yer fıstığı yağı koyup biber parçacıklarını karıştırarak kızartmalı
Biber parçaları kızarınca İçine bir kaşık soya yağı, atmalı bir - iki dakika kaynatmalı
Sinirli ve sert yağlı bölümlerini çıkardıktan sonra yüreği küçük parçalara doğramalı, una bulamalı ve içinde bir - iki kaşık yer fıstığı yağı bulunan bir tavaya atıp kavurmaya başlamalı
Yürek parçalarını karıştırırken mantarların ve biber parçalarının kızartıldığı tavalardaki yağları da süzerek yüreğin üstüne dökmeli
Yürek parçaları kızarınca kalan bir kaşık soya yağını gezdirerek dökmeli
Birkaç dakika kaynamaya bırakmalı
Sonra karıştırarak kızarmış mantarlarla biber parçalarını katmalı
Birkaç dakika da birlikte kaynatmalı
Yürek iyice pişince kabı ateşten indirip bir servis tabağına aktarmalı ve yanında tereyağlı bir pilâv olduğu halde sofraya götürmeli
Tabaklara önce pilâv koymalı bunun üzerine de salçalı yüreği koyup servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul