Yalnız Mesajı Göster

Bumbar Kızartma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bumbar Kızartma



Bumbar Kızartma Tarifi - Bumbar Kızartma Nasıl Yapılır - Bumbar Kızartma Malzemeleri





Bumbarı (Koyun barsağını), iyice temizlemeli sonra ayrıca akciğerleri, bazan yürekle beraber iyice kıymalı (Yahut yalnız et kıyması da olur) Bir kaç baş soğanı makineden çekip her hangi cins kıyma ise ona karıştırmalıdır

Tuz, biber, tarçın vesair sevdiğiniz baharatı da serptikten sonra, az bir miktar su ile hepsini hamur haline getirmelidir


Sonra, bumbarı alıp, ince tarafını sicimle boğmalı ve yukarıda sözü geçen içi, kaşıkla veya hususî dolma âleti «hunisiyle» bumbarın içine, diğer ucundan doldurmalıdır


Bumbarda, hava kalmak ihtimaline karşı, bazı yerlerini iğne ile delmelidir

Bumbarı kenarlı bir börek tepsisi içine çöreklemeli ve tepsinin içine bir parmak kadar et suyu veya su koyarak fırına vermeli Bir tarafı pişince, diğer tarafını çevirmelidir Sonra, istenilen büyüklükte porsiyonlara kesip üzerlerine maydanoz ve sevilen bir salça gezdirip yenmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla