Konu
:
Patlican Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Patlican Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlican Reçeli
Malzemeler
1 kilo parmak uzunlugunda körpe
patlican
8 bardak seker
3 bardak su (sekerin üzerine basacak kadar)
1 tatli kasigi limon tuzu
10-15 kadar
karanfil
Nohut kadar sap
Tarifi
Patlicanlarin incecik kabuklari tamamen alinir
Soyulanlar hemen suya atilir
Patlicanlarin soyulma islemi bittikten sonra sudan çikarilir
Suyu iyice süzülür
Tekrar su içerisinde yumusayincaya kadar haslanir, yikanir ve suyu yine iyice süzülür
Sekerin üzerine basacak kadar (3 bardak) su konur
Kaynatilir ve köpükleri alinir
Içerisine patlicanlar atilir
Kaynamaya birakilir
Sonra nohut kadar sap atilir
Yine kaynatmaya devam edilir
Bir tabak üzerine damlatilan damlalar seklini bozmayip top halde durursa reçel olmus demektir
Bundan sonra limon tuzu atilir, bir iki tasim daha kaynatilir, ocaktan indirilir
Soguduktan sonra bazi patlicanlara karanf iller saplanir
Karanfil kokusu hepsine geçer, bu da reçele güzel bir çesni ve koku saglar
Kavanozlara doldurulup kapagi kapatilarak muhafaza edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul