Yalnız Mesajı Göster

Kivi Muz Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kivi Muz Reçeli



Malzemeler


Toplam 600 gr ayıklanmış ve doğranmış muz-kivi

3 su bardağı şeker

15 su bardağı su

1 tatlı kaşığı reçel yap


Yapılışı


Şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20dakikada şerbet istanilen kıvamı alıyorAncak bu su ve şeker miktarınıza göre değişebilir

Kıvamı anlamak için tırnağınızın üzerine bir damla damlatın

Eğer damla akmıyor tırnağınızın üzerinde damladığı şekli ile kalıyorsa şerbet tamam demektir

Şeker ve suyu kaynatın

Doğranmış meyveleri reçel yap ile karıştırın Şerbete ilave edin Bununlada yaklaşık 5 dk kaynadıktan sonra ocaktan indirin

Kavanozlara doldurup soğuduktan sonra bir gece buz dolabında bekletip ertesi gunu yemeye hazir afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla