Konu
:
Bardak Eriği Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Bardak Eriği Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bardak Eriği Reçeli
Bardak Eriği Reçeli Tarifi - Bardak Eriği Reçeli Nasıl Yapılır - Bardak Eriği Reçeli Malzemeleri
3 kg bardak eriği (yıkanıp uzunlamasına ortadan kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış)
2+1/2 su bardağı su
12 su bardağı toz şeker
Büyük bir tencerede (tercihen bakır) bardak erliklerini ve suyu harlı ateşte kaynatınız
Kaynayınca 10 erik çekirdeğinin kabuklarını kırıp, içlerini tencereye atınız
Ocağın altını kısıp 20 dakika, bardak erikleri yumuşayıncaya kadar kaynatınız
Şekeri ekleyip, eriyinceye kadar karıştırınız
Şeker eridikten sonra marmeladı yeniden 15 dakika, koyulaşma noktasına gelene kadar kaynatınız
(Koyulaşma noktasını kontrol etmek için tencereyi ateşten alıp, bir kaşık kadar marmeladı küçük bir kâseye koyarak soğumaya bırakınız
Parmağınızla dokunduğunuzda kıvrılıp çekiliyorsa marmelat hazır demektir
Kıvrılıp çekilmiyorsa, tencereyi yeniden ateşe koyup kaynatmaya ve sık sık kontrol etmeye devam ediniz
)
Koyulaşma noktasına ulaşıldığında, tencereyi ateşten indirip delikli bir kaşıkla marmeladın yüzeyinde toplanmış köpüğü alınız
Marmeladı temiz, kuru ve sıcak marmelat kavanozlarına koyup ağzını sıkıca kapatınız; üstüne etiketini yapıştırıp serin, kuru bir yerde saklayınız
Not: Bu marmelat için kullanılacak bardak erikleri çok diri ve biraz ham olmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul