Konu
:
Gelincik Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Gelincik Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gelincik Reçeli
gelincik reçeli nasıl yapılır - reçel tarifleri - reçel nasıl yapılır - gelincik reçeli yapılışı
Gelincik reçeli malzemeleri
1 kg gelincik çiçeği
1 kg toz şeker
5 su bardağı su
1 limonun suyu
Gelincik reçeli hazırlanışı
Çiçeklerin tohumlarını ve siyah kısımlarını keserek çıkarın
Yapraklarını kaynayan suya ilave edip bir taşım kaynatın
Ocaktan alın
Bol suyla yıkayın
Yaprakları süzgece alıp suyunu süzdürün
Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp şurubu hazırlayın
Yaprakları bu şuruba ilave edin
Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın
Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin
Sıcakken kavanozlara aktarıp kapağını sıkıca kapatın
Soğuyunca servis yapın
Gelincik
Gelincikgiller familyasından,
çiçeği parlak ve kırmızı bir bitkidir
Taç yaprakları şekerlemecilikte,
özellikle de yassı bonbonlar ve kırmızı renkli,
kokulu pişmiş şekerlemelerde gıda boyası olarak kullanılır
Kimi yörelerde ise tıpkı gül reçeli gibi reçeli yapılabilir
Hemen hemen her yörede kendiliğinden yetişir
Yol kenarlarından toplanan gelincikler bol suyla yıkanmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul