Yalnız Mesajı Göster

Ravent Elma Marmeladı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ravent Elma Marmeladı



elma marmeladı nasıl yapılır - elma marmeladı tarifi - marmelat tarifi - marmelat nasıl yapılır - Alman usulü marmelat - raventli marmelat
MALZEME


450 ml alan 3 kavanoz için:


700 g ravent,

1 yeşil kabuklu elma (Granny Smith, yaklaşık 200 g),

6 çorba kaşığı limon suyu,

200 ml elma suyu,

600 g pratik reçel şekeri

Yapılışı:


1 Raventi ayıklayın, uçlarını, kesin Raventleri ve elmayı yıkayarak kurulayın Raventleri kıyın Elmadan 3 dilim kesin, gerisini kıyın Raventi ve elmayı elma suyu ile birlikte uygun bir tencereye koyun, kapağını kapatın, kısık ateşte 5-8 dakika haşlayın (raventin yumuşamış olması gerekir)


2 Pişmiş meyveleri mikserle 5 püre haline getirin yaklaşık 500 g 5 çorba kaşığı limon suyu katın Püreyi soğumaya bırakın


3 Püreyi şeker ile bir tencereye dökün ve bir taşım kaynatın, kısık ateşte devamlı karıştırarak yaklaşık 4 dakika kaynatın Kaynama sırasında üstünde oluşan köpüğü alın Marmeladı kaynar su ile çalkalanmış 3 kavanoza bölüştürün, 1'er elma dilimi yerleştirin Kavanozları kapatın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla