Yalnız Mesajı Göster

Gül Reçeli Nasıl

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçeli Nasıl



Gül Reçeli Nasıl Tarifi - Gül Reçeli Nasıl Nasıl Yapılır - Gül Reçeli Nasıl Malzemeleri




Malzeme Listesi


400 Gram Gül Yaprağı

1600 Gram Şeker (Toz)

2 Su Bardağı Su

2 Adet Limon Suyu (Taze Sıkılmış)

3 Damla Gül Yağı


Gül Reçeli Nasıl Yapılır?


1 Gül yapraklarını 400 gram şekerle iyice karıştırın ve 3-4 saat bekletin


2 Şekerin kalanını 2 su bardağı su ile geniş bir tecerede karıştırarak pişirmeye başlayın


3 Şekerli su çok hafif koyulaşmaya başladığında şeker ile karıştırdığınız gül yapraklarını içerisine ekleyin


4 Arada bir karıştırarak kıvamına gelip gelmediğini kontrol edin


5 Kıvamına geldiğinde 2 adet limonun suyunu eleyip 5 dakika kadar daha kaynatın


6 Pişme tamamlandığında ılıtarak kavanozlara doldurun


7 Soğuttuktan sonra kapağını sıkıca kapatarak, güneş görmeyen bir yerde saklayın

Not:

Bu reçel mayıs ayında açan kokulu güllerin taç yapraklarından yapılır


Afiyet Olsun


ANASAYFA

Alıntı Yaparak Cevapla