Konu
:
Gül Reçeli Nasıl
Yalnız Mesajı Göster
Gül Reçeli Nasıl
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Reçeli Nasıl
Gül Reçeli Nasıl Tarifi - Gül Reçeli Nasıl Nasıl Yapılır - Gül Reçeli Nasıl Malzemeleri
Malzeme Listesi
400 Gram Gül Yaprağı
1600 Gram Şeker (Toz)
2 Su Bardağı Su
2 Adet Limon Suyu (Taze Sıkılmış)
3 Damla Gül Yağı
Gül Reçeli Nasıl Yapılır?
1
Gül yapraklarını 400 gram şekerle iyice karıştırın ve 3-4 saat bekletin
2
Şekerin kalanını 2 su bardağı su ile geniş bir tecerede karıştırarak pişirmeye başlayın
3
Şekerli su çok hafif koyulaşmaya başladığında şeker ile karıştırdığınız gül yapraklarını içerisine ekleyin
4
Arada bir karıştırarak kıvamına gelip gelmediğini kontrol edin
5
Kıvamına geldiğinde 2 adet limonun suyunu eleyip 5 dakika kadar daha kaynatın
6
Pişme tamamlandığında ılıtarak kavanozlara doldurun
7
Soğuttuktan sonra kapağını sıkıca kapatarak, güneş görmeyen bir yerde saklayın
Not:
Bu reçel mayıs ayında açan kokulu güllerin taç yapraklarından yapılır
Afiyet Olsun
ANASAYFA
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul