Konu
:
Kuru Kayısı Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Kayısı Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Kayısı Reçeli
Kuru Kayısı Reçeli Tarifi - Kuru Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır - Kuru Kayısı Reçeli Malzemeleri
Malzeme Listesi
600 Gram Kuru Kayısı
12 Su Bardağı Su (Ilık)
6 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Kuru Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?
1
Kuru kayısıları bir tencereye aktarın ve üzerine ılık su ekleyip 1 gün bu şekilde bekletin
2
Kayısıların suyunu süzdükten sonra kuru kayısıları bir tabağa ayırıp tencereye şekeri ve suyu aktarın
3
Orta ısılı ateşin üzerinde şeker eriyene dek kaynatın
Kaynamayı şurup kıvamına gelene kadar sürdürün
4
Şurup kıvamına gelen reçele suyunu süzdüğünüz kuru kayısıları ekleyin
5
Kayısılar su salacağından, şurup sulanacaktır, tekrar koyulaşana kadar kaynatın
6
Yeniden şurup kıvamına gelince 2 çorba kaşığı limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın
7
İyice soğuduktan sonra kavanozlara doldurun
Afiyet Olsun
ANASAYFA
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul