Yalnız Mesajı Göster

Kuru Kayısı Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Kayısı Reçeli



Kuru Kayısı Reçeli Tarifi - Kuru Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır - Kuru Kayısı Reçeli Malzemeleri




Malzeme Listesi


600 Gram Kuru Kayısı

12 Su Bardağı Su (Ilık)

6 Su Bardağı Toz Şeker

3 Su Bardağı Su

2 Çorba Kaşığı Limon Suyu


Kuru Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?


1 Kuru kayısıları bir tencereye aktarın ve üzerine ılık su ekleyip 1 gün bu şekilde bekletin


2 Kayısıların suyunu süzdükten sonra kuru kayısıları bir tabağa ayırıp tencereye şekeri ve suyu aktarın


3 Orta ısılı ateşin üzerinde şeker eriyene dek kaynatın Kaynamayı şurup kıvamına gelene kadar sürdürün


4 Şurup kıvamına gelen reçele suyunu süzdüğünüz kuru kayısıları ekleyin


5 Kayısılar su salacağından, şurup sulanacaktır, tekrar koyulaşana kadar kaynatın


6 Yeniden şurup kıvamına gelince 2 çorba kaşığı limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın


7 İyice soğuduktan sonra kavanozlara doldurun


Afiyet Olsun


ANASAYFA

Alıntı Yaparak Cevapla