Yalnız Mesajı Göster

Kuşburnu Marmelatı Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşburnu Marmelatı Tarifi



kuşburnu marmelatı nasıl yapılır

Malzemeler


taze kuşburnu

su

şeker

Yapılışı


Olgunlaşmış turuncu - kırmızı rengi almış kuşburnular bekletilmeden yıkanır, çiçek ve dip tarafları kesilerek temizlenir, marmelat yapılacak kazana konur

Kaynatılacak tencerede kuşburnu yüzeyine kadar su konulur


Kuşburnular ezilme kıvamına gelinceye kadar kaynatılır


İyice yumuşayınca kuşburnular kaynama suyunun yardımıyla süzgeçten geçirilerek çekirdek ve zarlarından arındırılırlar


Elde edilen kuşburnu ezmesi ince un eleğinden geçirilir


Elerken eleğe el veya kaşıkla müdahale edilmemelidir

Alta geçen elenmiş meyve ezmesi tekrar pişirilir


Bu ikinci kaynatmada dibini tutmaması için tencere sürekli karıştırılmalıdır

Kısık ateşte pelte kıvamını alıncaya kadar pişirilir

Bu arada yüzeyde biriken köpükler sürekli atılmalıdır

Ayrıca kaynayan kazanın içine temiz ve renk vermeyen bir şifon veya tül çorap atılarak tüycüklerin toplanması sağlanabilir


İnmeye yakın kuşburnunun % 30u kadar şeker ilave edilir


Şekerin erken ilave edilmesi renginin daha koyu olmasına sebep olur

Sıcakken kavanozlara doldurup, ağzı tüketilme zamanına kadar açılmamalıdır


Serin yerde muhafaza edilmelidir

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla