Konu
:
Kuşburnu Marmelatı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuşburnu Marmelatı Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşburnu Marmelatı Tarifi
kuşburnu marmelatı nasıl yapılır
Malzemeler
taze kuşburnu
su
şeker
Yapılışı
Olgunlaşmış turuncu - kırmızı rengi almış kuşburnular bekletilmeden yıkanır, çiçek ve dip tarafları kesilerek temizlenir, marmelat yapılacak kazana konur
Kaynatılacak tencerede kuşburnu yüzeyine kadar su konulur
Kuşburnular ezilme kıvamına gelinceye kadar kaynatılır
İyice yumuşayınca kuşburnular kaynama suyunun yardımıyla süzgeçten geçirilerek çekirdek ve zarlarından arındırılırlar
Elde edilen kuşburnu ezmesi ince un eleğinden geçirilir
Elerken eleğe el veya kaşıkla müdahale edilmemelidir
Alta geçen elenmiş meyve ezmesi tekrar pişirilir
Bu ikinci kaynatmada dibini tutmaması için tencere sürekli karıştırılmalıdır
Kısık ateşte pelte kıvamını alıncaya kadar pişirilir
Bu arada yüzeyde biriken köpükler sürekli atılmalıdır
Ayrıca kaynayan kazanın içine temiz ve renk vermeyen bir şifon veya tül çorap atılarak tüycüklerin toplanması sağlanabilir
İnmeye yakın kuşburnunun % 30u kadar şeker ilave edilir
Şekerin erken ilave edilmesi renginin daha koyu olmasına sebep olur
Sıcakken kavanozlara doldurup, ağzı tüketilme zamanına kadar açılmamalıdır
Serin yerde muhafaza edilmelidir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul