Konu
:
Portakal Limonkabuğu Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Limonkabuğu Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Limonkabuğu Reçeli
reçel tarifleri - portakallı reçel nasıl yapılır
Malzemeler&Hazırlanış
:
3 Portakal kabuğu + Çok çok iri ve kalın kabuklu Milas'lardan gelen Limon kabuğu
Aşamaların akabinde eklenen 2 Su bardağı şeker ve Yarım limon suyu
Meyveler soyulmadan önce tırtıklı bıçakla acı suyu alınır
Soyulur
Kabuklar bir tencereye alınarak üstünü örtecek kadar su eklenip bir taşım kaynatılır
Suyu süzülüp tekrar üstünü örtecek kadar su eklenip yine bir taşım kaynatılır
Suyu süzülür
Mutfağın baştacı çiçek kalıpla kabuklar şekillendirilir
Elde edilen 1,5 su bardağı çiçek kabuğa 2 Su bardağı şeker eklenerek bir gece bekletilir
Kısık ateşte köpükleri de alınarak kaynatılır
Su dolu bir bardağa ufacık dökülen reçel damlası suda dağılmayana kadar kaynatılır
Yarım limon suyu eklenerek bir taşım daha kaynatılıp kavanoza alınır
Ekmek üstü tereyağda aroma aroma tüketilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul