Konu
:
Kuru Meyve Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Meyve Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Meyve Reçeli
Kuru Meyve Reçeli Tarifi - Kuru Meyve Reçeli Nasıl Yapılır - Kuru Meyve Reçeli Malzemeleri
Reçeli hazırlamadan önce, kuru meyveler ıslatılır ve kabukları yumuşatılır; çünkü kuru meyveler ön pişirme sırasında daha fazla su emer ve tutarlar
500 gr kuru meyveyi yıkayın
Mutlaka en az 4 bardak kaynar su kullanın
Bıçak kullanarak meyveyi küçük parçalara bölün
Ayaklığı kaldırın; meyveyi düdüklü tencereye koyun
4 bardak kaynar su koyun
Kapağını kapatın ve 1 saat ıslatın
Pişirmeye başlamadan önce, tencerenin yarıdan fazla dolu olmamasına dikkat edin
3 yemek kaşığı limon suyu koyun
Sonra, taze meyvelerle reçel yapar gibi basınç ayarını 2'ye getirin
Buhar çıktıktan sonra 10 dakika pişirin
Oda sıcaklığında basıncı azaltın
1
5 kg şeker koyun ve taze meyveyle reçel yapma tarifesini izleyin
Sonuçta 2 kg reçel elde edeceksiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul