Konu
:
Barbunyalı Şölen Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Barbunyalı Şölen Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunyalı Şölen Pilavı
pilav tarifleri - barbunyalı pilav tarifi
Barbunyalı şölen pilavı malzemeleri
350 gr haşlanmış
barbunya fasulyesi
250 gr kuşbaşı kuzu eti
100 gr dilimlenmiş sucuk
4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1’er çay kaşığı kekik ve karabiber
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
1 su bardağı sıcak su
Pilav için
2 su bardağı baldo pirinci
3
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı doğranmış domates
40 gr tereyağı
Tuz
Hazırlanışı
Ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın
Kuzu etini ekleyip soteleyin
Kekik ve karabiberi ilave edip karıştırarak kavurun
Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın
Etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin
Fasulyeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp sıcak muhafaza edin
Pilav için pirinci ılık suda 30 dakika bekletip süzün ve bol suyla yıkayın
Tereyağını tencerede eritip pirinci kavurun
Doğranmış domates, tuz ve salçayı ilave edip karıştırın
Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın
Su kaynayınca ocağın altını kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin
Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örtün
Etli fasulyenin yarısını pilava ekleyip harmanlayın
Sucukları ızgarada pişirin
Pilavı şekilli kek kalıbına alıp (kalıbın şeklini alması için) üzerine kaşığın tersi ile bastırın
Kalıbı ters çevirerek pilavı servis tabağına alın
Üzerini kalan etli fasulye ve sucuk dilimleriyle kaplayıp maydanozla süsleyin
Sıcak servis yapın
Barbunyalı şölen pilavı artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul