Yalnız Mesajı Göster

Barbunyalı Şölen Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbunyalı Şölen Pilavı



pilav tarifleri - barbunyalı pilav tarifi


Barbunyalı şölen pilavı malzemeleri


350 gr haşlanmış


barbunya fasulyesi


250 gr kuşbaşı kuzu eti


100 gr dilimlenmiş sucuk


4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz


1’er çay kaşığı kekik ve karabiber


2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı


Tuz


1 su bardağı sıcak su

Pilav için


2 su bardağı baldo pirinci


35 su bardağı su


1 çorba kaşığı domates salçası


Yarım su bardağı doğranmış domates


40 gr tereyağı


Tuz
Hazırlanışı


Ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtınKuzu etini ekleyip soteleyinKekik ve karabiberi ilave edip karıştırarak kavurunÜzerine 1 su bardağı sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatınEtler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirinFasulyeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp sıcak muhafaza edin


Pilav için pirinci ılık suda 30 dakika bekletip süzün ve bol suyla yıkayınTereyağını tencerede eritip pirinci kavurunDoğranmış domates, tuz ve salçayı ilave edip karıştırınSıcak suyu ekleyip kapağını kapatınSu kaynayınca ocağın altını kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirinOcaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örtün


Etli fasulyenin yarısını pilava ekleyip harmanlayınSucukları ızgarada pişirinPilavı şekilli kek kalıbına alıp (kalıbın şeklini alması için) üzerine kaşığın tersi ile bastırınKalıbı ters çevirerek pilavı servis tabağına alınÜzerini kalan etli fasulye ve sucuk dilimleriyle kaplayıp maydanozla süsleyinSıcak servis yapın

Barbunyalı şölen pilavı artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla