Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Dereotlu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Dereotlu Pilav



Havuçlu Dereotlu Pilav Tarifi - Havuçlu Dereotlu Pilav Yapılışı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır

2 bardak pirinç

1 adet havuç

yarım demet dereotu

2 bardak et suyu

2 kaşık tereyağı

Karabiber

Tuz



Pirinci yıkayıp süzün Öte yandan bir tencereye tereyağını koyun Yağ eriyip kızınca pirinci atıp 3 dk kavurun Üzerine sıcak et suyunu dökün Kıyılmış dereotu, rendelenmiş havuç, tuz, karabiberi de koyup kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin Demlendikten sonra bir kaşık tereyağı küçük bir kapta kızdırıp üzerine gezdirin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla