Konu
:
Pastırmalı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Pilav
Pastırmalı pilav Tarifi - Pastırmalı pilavın Yapılışı - Pastırmalı pilav Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Tereyağı (3 çorba kaşığı)
Pirinç (2 bardak ıslatılmış)
Pastırma (150 gram küçük doğranmış)
Toz şeker (1 tatlı kaşığı)
Ceviz içi (75 gram)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Su (3 bardak sıcak)
Hazırlanışı:
Bir tencereyi ocağın üzerine alın ve altını orta ateş ayarına getirin
İçine 3 çorba kaşığı tereyağı koyun ve eritin
Eriyen yağın içine 150 gram ince doğranmış pastırmayı koyun
Üzerine 75 gram ceviz içini ekleyin ve tüm malzemeleri 1-2 dakika boyunca kavurun
2-3 dakika sonra tencerenin içine önceden ıslatılmış 2 su bardağı pirinci ekleyin
Pastırmayla pirinci 1-2 dakika daha beraber kavurduktan sonra içine 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve bu şekilde toplam 10 dakika yani pilav suyunu çekene kadar pişirin
Pişen pilavın kapağını açın birkaç kez karıştırın ve servis tabaklarına alarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul