Yalnız Mesajı Göster

İç Baklalı Bulgur Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Baklalı Bulgur Pilavı



İç baklalı bulgur pilavı






İç baklalı bulgur pilavı
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


1 su bardağı pilavlık bulgur

2 soğan

2 çorba kaşığı (40 gr) margarin

Yarım kg taze iç bakla

1 çorba kaşığı biber salçası

55 su bardağı su

Tuz

Hazırlanışı:
* Soğanları temizleyip küp küp doğrayın Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin Salçayı ilave edip karıştırın 4 bardak su ve baklayı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin

* Tencereye bulguru ilave edip üzerine 15 bardak su ekleyin Kapağı kapalı olarak pişirin Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla