Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Pilav (1)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Pilav (1)




Malzemeler:

1 kase pişmiş kestane
1 kase pişmiş kuşbaşı et
2 kase pirinç
2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
kimyon
karabiber
tuz
3 kase kaynamış su
jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli

Hazırlanması:

pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin
havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun etleri ekleyip karıştırın kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavurun
suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın
kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin en son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin
pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin tabağa ters çevirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla