Konu
:
Kestaneli Pilav (1)
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Pilav (1)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Pilav (1)
Malzemeler:
1 kase pişmiş kestane
1 kase pişmiş kuşbaşı et
2 kase pirinç
2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
kimyon
karabiber
tuz
3 kase kaynamış su
jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli
Hazırlanması:
pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin
havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun
etleri ekleyip karıştırın
kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavurun
suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın
kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin
en son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin
pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin
tabağa ters çevirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul