Yalnız Mesajı Göster

Lüfer Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lüfer Pilavı



Lüfer pilavı






Lüfer pilavı
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


2 orta boy lüfer balığı

1 su bardağı pirinç

15 su bardağı su

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı tarçın

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Balıkları temizleyin İyice yıkayıp ortadan ikiye kesin Hafif tuzlayıp süzgece alın

* Pirinci yıkayıp süzün Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin Süzüp duru su bırakıncaya kadar iyice yıkayın

* Yayvan bir tencereye 15 bardak su ekleyin Su kaynamaya başlayınca sıvıyağ, pirinç, tuz ve karabiberi ilave edin Hafif karıştırıp balıkları üzerine dizin Kapağı kapalı olarak 1 dakika harlı ateşte pişirin Ateşi kısıp 10-15 dakika daha pişirin Tencereyi ocaktan alıp üzerine kâğıt havlu serin ve 10 dakika demlendirin

* Balıkları bir servis tabağına alın Pilava tarçın serpip hafif karıştırın Pilavı servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine balıkları yerleştirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla