Yalnız Mesajı Göster

Hürmeli Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hürmeli Pilavı



Hürmeli Pilavı Tarifi - Hürmeli Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır




Malzemeler:

Pilav İçin:

-2 su bardağı bulgur

-3 su bardağı tavuk suyu

-2 çorba kaşığı tereyağı

-3 çorba kaşığı sıvıyağ

-tuz



-bir bütün haşlanmış didilmiş tavuk

-150gr tereyağı

-1 baş sarımsak


Hazırlanışı:Pilav için terayağını ve sıvıyağı tencereye koyup kızıdırın

Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru tencereye koyup yaklaşık 10dk kavurup suyunu ve tuzunu ekleyip ağzını kapatıp ocağın altını kısıp pişmeye bırakın suyunu çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakın

Sarımsakları soyup ezin ve az sulandırın

Tereyağını tavada yakmadan iyice kızıdırın

Servis tabağımıza bir kat pilav üzerine didilmiş tavuk tereyağı ve sarımsak bu şekilde bütün pilav ve tavuk bitene kadar işlemi tekrarlayın

Yanınada bol yeşillik


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla