Konu
:
Hürmeli Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Hürmeli Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hürmeli Pilavı
Hürmeli Pilavı Tarifi - Hürmeli Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Pilav İçin:
-2 su bardağı bulgur
-3 su bardağı tavuk suyu
-2 çorba kaşığı tereyağı
-3 çorba kaşığı sıvıyağ
-tuz
-bir bütün haşlanmış didilmiş tavuk
-150gr tereyağı
-1 baş sarımsak
Hazırlanışı:Pilav için terayağını ve sıvıyağı tencereye koyup kızıdırın
Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru tencereye koyup yaklaşık 10dk kavurup suyunu ve tuzunu ekleyip ağzını kapatıp ocağın altını kısıp pişmeye bırakın suyunu çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakın
Sarımsakları soyup ezin ve az sulandırın
Tereyağını tavada yakmadan iyice kızıdırın
Servis tabağımıza bir kat pilav üzerine didilmiş tavuk tereyağı ve sarımsak bu şekilde bütün pilav ve tavuk bitene kadar işlemi tekrarlayın
Yanınada bol yeşillik
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul