Yalnız Mesajı Göster

Otlu Üzümlü Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Otlu Üzümlü Pilav



Otlu Üzümlü Pilav Tarifi - Otlu Üzümlü Pilav Yapılışı - Sana Tarifleri - Sana Mutfağı - Pişirme Talimatları

Malzeme


- 3 yemek kaşığı Sana Kase tereyağlı margarin

- 2 su bardağı pirinç

- 1 adet havuç

- 3 adet taze soğan

- ½ demet dereotu

- ½ demet nane

- ½ su bardağı kuru üzüm

- 2 yemek kaşığı arpa şehriye

- 3 su bardağı su

- Tuz, karabiber

Hazırlanışı

1 Havucun kabuğunu kazıyıp rendeleyin


2 Taze soğanları ayıklayıp kıyın


3 Dereotunu ve taze naneyi ayıklayıp ayrı ayrı kıyın


4 Kuru üzümleri ayıklayıp yıkayın


5 Yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı Sana Kase tereyağlı margarini kızdırıp içine arpa şehriyeleri ilave edip şehriyeler pembeleşene kadar Sana Kase tereyağlı margarin ile kavurun


6 Renk alan şehriyelerin içine yıkanmış pirinci, rende havucu ve az tuz ilave edip kavurun


7 Pirinçlerin göbekleri saydamlaşınca ıslanmış kuru üzümleri, kıyılmış naneyi, dereotunu ve taze soğanları koyup karıştırın


8 En son olarak içine tuz ve karabiberi ve suyu ilave edip karıştırın


9 Pilavı kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin


10 Otlu üzümlü pilavı taze dereotu yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla