Konu
:
Otlu Üzümlü Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Otlu Üzümlü Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Otlu Üzümlü Pilav
Otlu Üzümlü Pilav Tarifi - Otlu Üzümlü Pilav Yapılışı - Sana Tarifleri - Sana Mutfağı - Pişirme Talimatları
Malzeme
- 3 yemek kaşığı Sana Kase tereyağlı margarin
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet havuç
- 3 adet taze soğan
- ½ demet dereotu
- ½ demet nane
- ½ su bardağı kuru üzüm
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 3 su bardağı su
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
1
Havucun kabuğunu kazıyıp rendeleyin
2
Taze soğanları ayıklayıp kıyın
3
Dereotunu ve taze naneyi ayıklayıp ayrı ayrı kıyın
4
Kuru üzümleri ayıklayıp yıkayın
5
Yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı Sana Kase tereyağlı margarini kızdırıp içine arpa şehriyeleri ilave edip şehriyeler pembeleşene kadar Sana Kase tereyağlı margarin ile kavurun
6
Renk alan şehriyelerin içine yıkanmış pirinci, rende havucu ve az tuz ilave edip kavurun
7
Pirinçlerin göbekleri saydamlaşınca ıslanmış kuru üzümleri, kıyılmış naneyi, dereotunu ve taze soğanları koyup karıştırın
8
En son olarak içine tuz ve karabiberi ve suyu ilave edip karıştırın
9
Pilavı kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin
10
Otlu üzümlü pilavı taze dereotu yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul