Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Keşli Erişte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Keşli Erişte





Malzemeler :


1 kg erişte makarna


200 gr keş


250 gr tereyağı


100 gr ceviz


300 gr süzme yoğurt



Hazırlanışı:


3 lt kaynamış suya yöresel erişte makarna pişmesi için ilave edilir ve 3 dk haşlanması için bekletilir Haşlama işlemi bitmiş erişte makarna süzülür


Tavaya tereyağı konulur ve eritilir İçine keş ilave edilip, keş pembeleşinceye kadar kavrulur Daha sonra içine haşlanmış erişte makarna ilave edilir ve tavada sote edilir


Hazır hale gelen erişte makarna porsiyon olarak tabağa alınır Üzerine ceviz dökülür


Yanına süzme yoğurt da konulup, servis edilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla