Konu
:
Cevizli Keşli Erişte
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Keşli Erişte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Keşli Erişte
Malzemeler :
1 kg
erişte makarna
200 gr
keş
250 gr
tereyağı
100 gr
ceviz
300 gr
süzme yoğurt
Hazırlanışı:
3 lt
kaynamış suya yöresel erişte makarna pişmesi için ilave edilir ve 3 dk
haşlanması için bekletilir
Haşlama işlemi bitmiş erişte makarna süzülür
Tavaya tereyağı konulur ve eritilir
İçine keş ilave edilip, keş pembeleşinceye kadar kavrulur
Daha sonra içine haşlanmış erişte makarna ilave edilir ve tavada sote edilir
Hazır hale gelen erişte makarna porsiyon olarak tabağa alınır
Üzerine ceviz dökülür
Yanına süzme yoğurt da konulup, servis edilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul