Yalnız Mesajı Göster

Meksika Usulü Acılı Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meksika Usulü Acılı Makarna



Meksika Usulü Acılı MakarnaTarifi - Meksika Usulü Acılı Makarna Nasıl Yapılır - Meksika Usulü Acılı Makarna Malzemeleri


Meksika Usulü Acılı Makarna Tarifi


MALZEMELER

1 paket tane makarna

400 gr parmak şeklinde dilimlenmiş dana bonfile

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 adet orta boy kuru soğan

3 diş sarımsak

3 adet orta boy domates

5 yemek kaşığı domates püresi

1 paket burgerking acı sosu

2 çay kaşığı tozşeker

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

Yarım su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin

1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen



YAPILIŞI

Soğanı yemeklik, sarımsağı arpa şehriye tanesi büyüküğünde doğrayın Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın


Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir tavada kızdırın Parmak şeklinde doğranmış etleri kızgın yağa aktarın Ocağı açıp etleri harlı ateşte sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun Et, suyunu verip kızarmaya başladığında el kevgiri yardımıyla tavadan alın


Soğan ve sarımsağı aynı tavaya aktarıp orta ateşte, sürekli karıştırarak soğan yumuşayıncaya kadar, 2-3 dakika kavurun Domatesi, domates püresini, acı sosu, toz şeker, tuz ve pulbiberi ilave edip sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun


Son olarak, siyah zeytinleri ve pişmiş olan eti de ilave edip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın


Makarnayı istediğiniz dirilikte ve tuz miktarı ile haşlayın Etli sebzeli harcını süzdüğünüz makarnaya ekleyip makarnayı hamur etmeden karıştırın Taze fesleğeni de serpiştirip hafifçe karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servise sunun


Alıntı Yaparak Cevapla