Konu
:
Erikli Bulgur Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Bulgur Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Bulgur Pilavı
Erikli Bulgur Pilavı Tarifi - Erikli Bulgur Pilavı Yapılışı - Erikli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Erikli Bulgur Pilavı Pişirme Süresi
6 kişilik Gerekli Malzemeler:
Kuru Soğan (3 adet)
Bulgur (2 bardak)
Kuru Erik (100 gram)
Kuru Nane (1 yemek kaşığı)
Su (4 bardak)
Tereyağı (2 yemek kaşığı)
Sıvıyağ (2 yemek kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 tatlı kaşığı)
Pul Biber (1 yemek kaşığı)
3 adet kuru soğanı ince ince doğrayın
Bir tencerenin içine 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyerek kızdırın
Önceden dilimlediğiniz soğanları tencerenin içine atın ve altın sarısı renk alana kadar soteleyin
Soğanlar sotelendikten sonra üzerine 2 bardak pilavlık bulguru ilave edin ve soğanlarla beraber yaklaşık 1 dakika daha kavurun
Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave ederek yağ eriyene kadar karıştırın
Yağ eridikten sonra 100 gram kuru erik, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırın
Tüm malzemeler yaklaşık 6-7 dakika kavrulduktan sonra tencereye 4 bardak ılık su ilave ederek kapağını kapatın
Tenceredeki tüm su çekilince ocağın altını kapatın
Pilavı bir süre dinlendirdikten sonra bir tabağa alın ve servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul