Konu
:
Tavuklu Bahar Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Bahar Pilavi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Bahar Pilavi
MALZEMELER :
1
2 su bardağı pirinç
2
400 gr
Tavuk göğüs kuşbaşı eti
3
5 çorba kaşığı sıvı yağ
4
1 çorba kaşığı çam fıstığı
5
1 çorba kaşığı kuşüzümü
6
2 adet soğan
7
1 çarliston biber
8
1’er çay kaşığı tarçın ve karabiber
9
Yarım çay kaşığı yenibahar
10
1
5 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI :
1
Pirinç ayıklanıp yıkanır
Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır
2
Tencerede sıvı yağ ısıtılır
Fıstıklar pembeleştirilip dışarı alınır
3
Aynı yağda önce kuşbaşı etler atılıp 5 dk
kadar kavrulur
4
Küçük doğranmış soğan ve biber ilave edilip etler bıraktığı suyu çekip hafif pembeleşinceye kadar pişirilir
Tuz,-- karabiber, tarçın yenibahar katılıp karıştırılır
Sonra etler başka bir kaba alınır
5
Tenceredeki yağa suyundan süzülmüş pirinç ilave edilir
Birkaç kez karıştırıldıktan sonra 3 su bardağı yağsız et suyu veya tavuk suyu konur; üzerine tavuk etleri sıralanır
Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir
6
Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir
7
Kavrulmuş çam fıstığı ile, temizlenip yıkanmış kuş üzümü konur
Tencerenin kapağı kapılı olarak 20 dk
kadar buharı ile demlendirilir
8
Karıştırıldıktan sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul