Konu
:
Kuşbaşılı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Kuşbaşılı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşbaşılı Pilav
Kuşbaşılı Pilav Tarifi - Kuşbaşılı Pilavın Yapılışı
Malzemeler;
- 250 gr yağsız dana kuşbaşı
- 2 su bardağı pirinç
- 6 yemek kaşığı sıvıyağ (arzu eden margarin de kullanabilir ama ben tercih etmiyorum)
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber
- 4 su bardağı kaynar su (ben tavuk suyu kullandım)
Yapılışı;
- Bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyun
Üzerine kuşbaşı etleri ekleyip, yaklaşık yarım su bardağı kadar su dökün
Tencerenin ağzını kapatıp, etler yumuşayana kadar pişirin
Daha sonra tencerenin kapağını açıp, et suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin
Suyunu tamamen çekince eti kavurun
Altını kapatıp, ince ince doğradığınız maydanozu, arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın
Bir kenarda soğumasını bekleyin
- Diğer tarafta iki bardak pirinci yıkayın
Pilav tenceresine 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyup pirinçleri hafif kavurun
Üzerine 4 su bardağı kaynar suyu ekleyip altını kısın
Kapağını kapatarak hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirin
Suyunu tamamen çekince altını kapatıp üzerine yarım çay bardağından az soğuk su gezdirin
Kağıt havlu veya havlu kapatıp, yaklaşık 20 dakika demlenmesini bekleyin
- Demlenen pirince kuşbaşı etleri karıştırıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul