Konu
:
Yeşil Sarı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Yeşil Sarı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yeşil Sarı Pilav
Malzemeler :
• 2
5 su bardağı pirinç
• 300 gr ıspanak
• Yarım demet maydanoz
• 1 çay kaşığı safran
• 3 çorba kaşığı margarin
• 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz, karabiber
• Süsleme için Jülyen doğranmış 1 havuç
Hazırlanışı:
Ispanağı temizleyip bol suda yıkayın ve doğrayın
Maydanozu temizleyip kıyın
1
5 kaşık margarini tencerede eritin
Ispanak ve maydanozu ilave edip soteleyin
Tuz ve karabiber serpin
Pirinci ayıklayıp yıkayın ve iki ayrı kaba paylaştırın
Birine tuz, diğerine safran ve tuz ekleyip karıştırın
Her ikisini de ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlayın
Beyaz pirinci süzüp ıspanaklı karışıma ilave edin
1 kaşık peynir serpip harmanlayın
Safranlı pirinci süzüp kalan margarin, kalan kaşar peyniri ve 1 tutam tuzla karıştırın
Ispanaklı pirinci fırın kalıbına döküp safranlı pirinci üzerine ekleyin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirip servis tabağına ters çevirin
Sote edilmiş havuçla süsleyin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul