Konu
:
Pırasalı Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Makarna
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Makarna
Malzemeler;
1 paket makarna
500 gr
pırasa
150 gr
mantar
200 gr
tereyağ
150 gr
krema
2 tavuk göğsü
2 küçük kabak
2 küçük havuç
2 küçük domates
2 sivri biber
1 soğan
3 diş sarımsak
Tuz
Pulbiber, karabiber, kekik
100 gr
kaşar peynir rendesi
Hazırlanışı;
Soğan, sarımsak soyulur
İnce doğranır 100 gr
tereyağında hafif pempe kavrulur
Havuç, kabak soyulur kibrit çöpü gibi doğranır ilave edilir
Sivri biber ve pırasalar ince kıyılır ilave edilir
Mantar küçük küçük doğranır
Domatesler tavla zarı büyüklüğünde doğranır ilave edilir
mantar ve domates suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir
Tavuklar ince uzun dilimlenir kalan tereyağda hafif kızartılır
Yağını süzerek sebzeli karışıma ilave edilir
Baharatları ilave edilir karıştırılır
Krema dökülür iki- üç dakika sonra ateşten alınır
Tuzlu suda hafif diri haşlanmış makarnanın üzerine dökülür iki dakika kaynatılır ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul