Konu
:
Bezelyeli Tavuklu Şehir Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Tavuklu Şehir Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Tavuklu Şehir Pilavı
MALZEMELER
3 adet tavuk göğüs eti
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
3 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı badem
1 yemek kaşığı safran
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Bademleri 5 dakika suda haşlayıp kabuklarını soyun
Tavuğun üstüne 5 bardak su koyup 15 dakika haşlayın
Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin
2 yemek kaşığı margarini eritip pirinçleri karıştırarak 10 dakika kavurun
Tavuk suyundan 3 bardak üzerine dökün
Bezelye, badem, karabiber ve tuz atıp kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın
Haşlanıp pişmiş tavuk parçalarını tavada 1 kaşık margarinle karıştırarak kavurun
Üstüne zar şeklinde doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı tavuk suyuyla 10 dakika pişirip pilava karıştırın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul