Konu: Renkli Pilav
Yalnız Mesajı Göster

Renkli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Renkli Pilav



Renkli Pilav Tarifi - Renkli Pilav Nasıl Yapılır - Renkli Pilav Malzemeleri

4 kişilik Malzemesi

2 su bardağı pirinç

150 gr börülce

3 çorba kaşığı margarin

1 küçük konserve mısır

4 su bardağı su

Yarım limon suyu

Tuz


Pirinci ayıklayıp yıkayın Derin bir kaba alıp limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar su ilave edin Yarım saat bekletin

Börülceleri ayıklayıp yıkayın Küçük küçük doğrayın Tencereye alıp 1 bardak su ekleyin ve diri kalacak şekilde haşlayıp süzün

Pirinci bol su ile yıkayıp süzün Margarini tencerede eritip pirinci ekleyerek kavurun Börülce ve mısırı ilave edip 5-6 dakika daha kavurun 3 su bardağı su ve yeterince tuz ekleyip kaynamaya bırakın

Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Pilavın üzerini kağıtla örtüp kapağını kapatın ve 5-10 dakika dinlendirin Şekilli bir kalıba alıp servis tabağına ters çevirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla