Konu
:
Renkli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Renkli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Renkli Pilav
Renkli Pilav Tarifi - Renkli Pilav Nasıl Yapılır - Renkli Pilav Malzemeleri
4 kişilik Malzemesi
2 su bardağı pirinç
150 gr börülce
3 çorba kaşığı margarin
1 küçük konserve mısır
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
Tuz
Pirinci ayıklayıp yıkayın
Derin bir kaba alıp limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar su ilave edin
Yarım saat bekletin
Börülceleri ayıklayıp yıkayın
Küçük küçük doğrayın
Tencereye alıp 1 bardak su ekleyin ve diri kalacak şekilde haşlayıp süzün
Pirinci bol su ile yıkayıp süzün
Margarini tencerede eritip pirinci ekleyerek kavurun
Börülce ve mısırı ilave edip 5-6 dakika daha kavurun
3 su bardağı su ve yeterince tuz ekleyip kaynamaya bırakın
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
Pilavın üzerini kağıtla örtüp kapağını kapatın ve 5-10 dakika dinlendirin
Şekilli bir kalıba alıp servis tabağına ters çevirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul