Konu
:
Bademli Perde Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Perde Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Perde Pilavı
Bademli Perde Pilavı Yapılışı - Bademli Perde Pilavı Tarifi - Pilav Tarifleri
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2
5 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 su bardağı su
250 gr kuzu ciğeri
1 su bardağı soyulmuş badem
Hamur için:
3 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı un
Tuz
Hazırlanışı:
Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin
2 kaşık margarini eritip fıstığı kavurun
Pirinci ilave edip 2-3 dakika karıştırın
Su ve tuz ekleyip pilavı pişirin
Ciğeri doğrayıp teflonda kavurun
Yumurtaları sıvıyağla derin bir kapta karıştırın
Tuz ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
Hamurun yarısından fazlasını ayırıp merdane ile kalın yufka şeklinde açın
Dilimli bir kek kalıbını kalan margarinle yağlayıp buzdolabında biraz bekletin
Bademleri kalıbın dibine ve kenarlarına dizip bastırarak yapışmasını sağlayın
Açtığınız hamuru kalıba yayın
Pilav ve ciğeri değişimli olarak kalıba yayın
Son sırayı pilavla tamamlayın
Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp pilavın üzerine kapatın
160 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul