Yalnız Mesajı Göster

Bademli Perde Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Perde Pilavı






Bademli Perde Pilavı Yapılışı - Bademli Perde Pilavı Tarifi - Pilav Tarifleri




Malzemeler:


2 su bardağı pirinç

25 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

3 su bardağı su

250 gr kuzu ciğeri

1 su bardağı soyulmuş badem


Hamur için:


3 yumurta

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 su bardağı un

Tuz


Hazırlanışı:


Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin 2 kaşık margarini eritip fıstığı kavurun Pirinci ilave edip 2-3 dakika karıştırın Su ve tuz ekleyip pilavı pişirin Ciğeri doğrayıp teflonda kavurun

Yumurtaları sıvıyağla derin bir kapta karıştırın Tuz ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Hamurun yarısından fazlasını ayırıp merdane ile kalın yufka şeklinde açın

Dilimli bir kek kalıbını kalan margarinle yağlayıp buzdolabında biraz bekletin Bademleri kalıbın dibine ve kenarlarına dizip bastırarak yapışmasını sağlayın Açtığınız hamuru kalıba yayın

Pilav ve ciğeri değişimli olarak kalıba yayın Son sırayı pilavla tamamlayın Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp pilavın üzerine kapatın 160 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin



Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla