Yalnız Mesajı Göster

Aspurlu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aspurlu Pilav



Aspurlu Pilav Tarifi - Aspurlu Pilav Nasıl Yapılır - Aspurlu Pilav Malzemeleri

Aspurlu Pilav


MALZEMELER

Soğan 4 orta boy 300 gr

Kıyma (iri çekilmiş) 1 su bardağı 175 gr

Margarin 6 yemek kaşığı 60 gr

Havuç 5 küçük boy 265 gr

Pirinç 2 su bardağı 360 gr

Tuz 2 tatlı kaşığı 15 gr

Aspur (Haspir) 1 tatlı kaşığı 0,4 gr

Su (sıcak) 4 su bardağı 800 gr


YAPILIŞ TARİFİ

Soğanı soy, iri iri doğra, kıyma ve yağla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişir

Havuçları yıka, kazı, kibrit çöpü şeklinde doğra, kıyma karışımına ekle, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika yumuşat Pirinci yıka, süz karışıma ilave et, bir kaç kez çevir Tuz, aspur ve suyu kat, karıştır Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika pişir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir

Alıntı Yaparak Cevapla