Konu
:
Bademli Kestaneli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Kestaneli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Kestaneli Pilav
Bademli Kestaneli Pilav Tarifi - Bademli Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır - Bademli Kestaneli Pilav Malzemeleri
Bademli Kestaneli Pilav
1 su bardağı baldo pirinç
7- yemek kaşığı zeytinyağı
50 gr tereyağı
1 adet soğan
500 gr kestane
4 çu bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
tuz ve karabiber
Üteri için:
100 gr badem
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pirinci tuzlu sıcak suda 10 dakika beklettikten sonra suyunu süzüp yıkayın
Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun
Kestanelerin bütün olarak çıkmasına gayret gösterin
Soğanı rendeleyip zeytinyağında iyice kavurun
Tereyağını ilave ederek eritin
Üzerine pirinci ekleyin ve kavurun
Üzerine tavuk suyu ve tuz ekleyip pilav suyunu çekinceye kadar pişirin
Pilavınızı kısık ateşe alıp, tarçın, karabiber ve kestaneleri ekleyip karıştırın
Tencerenin kapağını tekrar kapatıp 5 dakika kadar pişirin
Bademleri yağda hafif rengi dönünceye kadar kavurun
Pilavın üzerine serpiştirerek sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul