Yalnız Mesajı Göster

Bademli Kestaneli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Kestaneli Pilav



Bademli Kestaneli Pilav Tarifi - Bademli Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır - Bademli Kestaneli Pilav Malzemeleri

Bademli Kestaneli Pilav


1 su bardağı baldo pirinç

7- yemek kaşığı zeytinyağı

50 gr tereyağı

1 adet soğan

500 gr kestane

4 çu bardağı tavuk suyu

1 tatlı kaşığı tarçın

tuz ve karabiber

Üteri için:

100 gr badem

1 yemek kaşığı zeytinyağı


Pirinci tuzlu sıcak suda 10 dakika beklettikten sonra suyunu süzüp yıkayın

Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun Kestanelerin bütün olarak çıkmasına gayret gösterin

Soğanı rendeleyip zeytinyağında iyice kavurun

Tereyağını ilave ederek eritin Üzerine pirinci ekleyin ve kavurun

Üzerine tavuk suyu ve tuz ekleyip pilav suyunu çekinceye kadar pişirin

Pilavınızı kısık ateşe alıp, tarçın, karabiber ve kestaneleri ekleyip karıştırın Tencerenin kapağını tekrar kapatıp 5 dakika kadar pişirin

Bademleri yağda hafif rengi dönünceye kadar kavurun Pilavın üzerine serpiştirerek sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla